Managed hosting door True

KPN grijpt hard in bij XS4all en schrapt 60 FTE

 

Ict-leverancier KPN grijpt hard in bij XS4all en schrapt een derde van het totaal aantal arbeidsplaatsen bij zijn internetdochter. In totaal verdwijnen er zestig arbeidsplaatsen (fte) bij de internetprovider. Doel is om met een plattere, meer wendbare organisatie sneller in te kunnen spelen op de veranderende marktomstandigheden. Gedwongen ontslagen worden hierbij niet uitgesloten.

Het terugbrengen van het aantal arbeidsplaatsen zal in eerste instantie gaan via natuurlijk verloop en het niet verlengen van tijdelijke contracten. KPN en XS4all kunnen echter niet uitsluiten dat er ook mensen met vast contract het bedrijf moeten verlaten. Vandaag, 27 juni 2013, zijn alle medewerkers ingelicht. Tevens zijn de ondernemingsraad en vakbonden geïnformeerd.

Met deze ingreep wil KPN de internet provider weer optimaal georganiseerd krijgen en gericht op groei. Daarbij wordt teruggegrepen op de aspecten die XS4all twintig jaar geleden ook al aanhing: focus op de klant en uitmuntende service. Daarbij komen innovatie en digitale vrijheid weer hoog in het vaandel te staan.

Voorstel bij ondernemingsraad

'Bij XS4all werkt een hele hechte groep mensen en deze herinrichting van de organisatie is niet makkelijk voor hen', zegt KPN-woordvoerder Patricia Hijsterborg. 'Daarom voeren wij voor hen even het commentaar. De markt is ontzettend aan het veranderen waardoor we XS4all wel moeten aanpassen. Met de ingreep wordt de organisatie platter, meer wendbaar en krijgen we weer kortere lijnen. Op dit moment ligt het voorstel bij de ondernemingsraad en zij gaan zich er nog over buigen. We geven hen de tijd om dit te beoordelen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4758528). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.