Managed hosting door True

Metaregistrar beschermt .nl-domein tegen .ml

 

Domeinregistreerder Metaregistrar heeft met Freedom Registry een overeenkomst afgesloten waarin de .nl-domeinen beschermd worden tegen de .ml-domeinsnaam. Vanaf 15 juli 2013 worden .ml domeinnamen gratis verkrijgbaar net zoals het .tk-model. Doordat .nl en .ml erg op elkaar lijken en de n en de m naast elkaar op het toetsenbord zitten, wordt .nl vaak verward met .ml. Om phishing te voorkomen wordt .nl nu beschermd.

Om de eigenaren van .nl-domeinnamen te beschermen heeft Metaregistrar een exclusieve distributieovereenkomst gesloten met Freedom Registry. Vanaf 1 juli 2013 zullen alle domeinnamen met een .ml-extensie waarvan dezelfde domeinnaam in .nl beschikbaar is, alleen te registreren zijn binnen Nederland en België. Daarbij vindt het eerste halfjaar een extra controle plaats: voor elke registratie van een .ml-domeinnaam wordt de eigenaar van de .nl-domeinnaam op de hoogte gesteld, waarbij om bevestiging van de registratie wordt gevraagd. Reageert de eigenaar van de .nl niet, dan wordt de .ml-domeinnaam niet toegekend. Wegens de extra inspanning die hiervoor moet worden geleverd is de registratie niet gratis.

Mali

‘Helaas hangt er een negatieve sfeer rondom defensieve registraties’, zegt Ewout de Graaf, business unit manager van Metaregistrar. ‘Maar we zijn ervan overtuigd dat deze mogelijkheid een goede bescherming biedt voor die domeinnaamhouders die daarvoor kiezen. En naast de kans die Malinezen krijgen om gratis hun eigen .ml-domeinnamen vast te leggen, komt een groot deel van de opbrengsten die wij Nederlanders genereren ten goede aan opleidingen en internetstructuur in Mali.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4755155). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.