Managed hosting door True

Veenendaal helpt werkzoekende via webcam

 

Webcam

Gemeente Veenendaal gaat vanaf deze maand driehonderd werkzoekenden intensief begeleiden met behulp van de laatste digitale mogelijkheden als online communicatietools en e-learning. Cliënten kunnen binnen dit pilotproject voortaan direct online spraak- en visueel contact hebben met hun klantmanager van de sociale dienst. Dit loopt via de online communicatietool Idiligo. In plaats van eens in het kwartaal kunnen zij nu eenmaal per twee weken of vaker contact hebben en live overleggen over vacatures en cv’s.

Voor de gemeente Veenendaal betekent dit een aanzienlijke vergroting van het mogelijke aantal contactmomenten. Daarnaast kunnen de werkzoekenden via de webcam ook zelf contact leggen met potentiële werkgevers. Het is volgens Veenendaal voor het eerst dat werkzoekenden op deze manier van deze vorm van digitale communicatie gebruik kunnen maken.

Loopbaan-assessment

Binnen de gemeente Veenendaal zijn er rond de driehonderd werkzoekenden speciaal geselecteerd voor dit project dat in groepsverband plaatsvindt in zogenaamde digitale werkplaatsen. Men volgt daar een uitgelezen digitaal pakket dat verschillende producten en diensten bevat zoals trainingen, e-learning, cv-verbetertools, toetsen of instrumenten om een loopbaan-assessment mee te doen. De mogelijkheid voor digitaal persoonlijk contact via Idiligo maakt hiervan deel uit.

‘Met behulp van deze nieuwe digitale mogelijkheden verwachten wij de werkzoekenden versneld en intensiever te kunnen begeleiden naar een toekomstige baan’, zegt projectleider Alexander Deeleman van gemeente Veenendaal. ‘Ook vraagt deze nieuwe tijd om een aanpak die meer aansluit bij wat werkgevers tegenwoordig van sollicitanten verwachten.’

Wanneer het pilotproject, dat nog tot eind 2013 loopt, van de gemeente Veenendaal succesvol verloopt, vindt waarschijnlijk ook een uitrol naar andere gemeenten plaats.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4749588). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.