Managed hosting door True

Londen zoekt tech-startup via talentenjacht

 

Award

De internationale investeringswedstrijd ‘Million Pound Startup’ is van start gegaan. Doel van de competitie is om een snelgroeiende technostarter te verleiden zich in Londen te vestigen. De winnaar ontvangt een startkapitaal van een miljoen pond (1,17 miljoen euro) en krijgt ondersteuning bij het opstarten van de activiteiten in de Engelse hoofdstad. De competitie is open voor inzendingen tot 29 augustus 2013, de winnaar wordt bekendgemaakt in december 2013.

Inschrijven kan op de website millionpoundstartup.com. Nadat de inschrijftermijn is gesloten vinden er tussen september en november assessmentsrondes plaats. De uiteindelijke finalisten - zo'n twintig startups - moeten vervolgens in december van dit jaar een pitch houden voor een panel van ondernemers en investeerders. Aan de hand van hun commentaar wordt daarna via een stemming de winnaar bepaald. De mensen die mogen stemmen, zijn diegenen die meebetalen aan het beschikbaar gestelde investeringsbedrag van een miljoen pond.  

Promotie

De winnende startup moet het panel en de kiesgerechtigden ervan kunnen overtuigen dat het aan de hand van de investering van een miljoen pond in staat is om in Londen uit te groeien tot een miljoenenbedrijf. De omzet van de deelnemers aan de talentenjacht mag op dit moment niet hoger zijn dan een miljoen pond en het bedrijf mag niet langer dan tien jaar bestaan.

Verder biedt de competitie een aandeel van 1 procent aan in het winnende bedrijf voor het bedrijf of individu die de winnaar gepromoot heeft. Om voor deze prijs in aanmerking te komen, is registratie als promotor op de website van Million Pound Startup noodzakelijk. 

Organisatie

De competitie wordt mogelijk gemaakt door Digital Shoreditch, een platform voor het digitale ondernemerschap in Oost-Londen. Ondersteuning is er van tal van organisaties, waaronder The Tech City Investment Organisation (TCIO), Taylor Wessing, Seedrs, City University London, London & Partners, London First, School for Startups, Kpmg en Ketchum. De een miljoen pond wordt beschikbaar gesteld middels een combinatie van zakelijke en particuliere investeerders, institutioneel kapitaal en crowdfunding. Seedrs is verantwoordelijk voor het investeringsproces.

Million Pound Startup

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4734345). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.