Managed hosting door True

'SEPA is geen prioriteit voor bedrijfsleven'

 

Betalen

Het Nederlands bedrijfsleven is redelijk goed bekend met SEPA (single euro payment area), de nieuwe standaard voor betalingsverkeer per 1 februari 2014. Toch is dit voor de meeste bedrijven geen aanleiding om voorbereidingen te treffen voor de implementatie ervan. Dit blijkt uit een rondgang onder 262 bezoekers van Exact Live ’12, het klantevenement dat Exact onlangs organiseerde.

Tweederde van de ondervraagden geeft aan bekend te zijn met SEPA, maar slechts een kwart heeft een plan uitgewerkt om op een goede manier om te gaan met de introductie. In totaal is 16 procent daadwerkelijk begonnen met de uitvoering van een introductieplan. Ter illustratie: het percentage respondenten dat heeft aangegeven niet op de hoogte te zijn van SEPA is dubbel zo groot.

Spaak lopen

‘Ondanks de campagnes die diverse banken zijn gestart, ontvangen wij nog veel vragen over SEPA’, zegt Thijs Sauër, senior product marketing manager bij Exact. ‘Daarom vinden wij het belangrijk om bedrijven te informeren en te helpen bij de overgang naar SEPA. Uiteindelijk is niemand erbij gebaat als het betalingsverkeer straks spaak loopt.’

De impact die de invoering van SEPA heeft, mag volgens Exact niet worden onderschat. Het kan behoorlijk veel werk zijn om ervoor te zorgen dat het betalingsverkeer na de invoering van SEPA soepel blijft verlopen. Nieuwe standaarden als IBAN, BIC, Europese overschrijvingen en incasso’s moeten bedrijfsbreed worden doorgevoerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4605258). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.