Managed hosting door True

Vivenda schort betaling Q4Group op

 

Euro

De beursgenoteerde dienstverlener Vivenda Media Groep staakt de betaling voor de overname van webbouwer Q4Group. Ook schort het de hiermee samenhangende uitgifte van twaalf miljoen aandelen op. Dit heeft het bedrijf besloten nadat op 8 oktober 2012 een onderzoek naar onduidelijkheden in de boekhouding van Q4Group werd aangekondigd.

Voorlopig zal Vivenda Media Groep geen nieuwe aandelen uitgeven. Voor de financiering van de onderneming is inmiddels een beroep gedaan op een eerdere deal met investeringsmaatschappij Vero Holding, die in handen is van Vivenda-ceo Ron van Veldhoven.

Vero Holding heeft, in ruil voor extra aandelen in de Vivenda Media Goep, een eerder afgesproken obligatielening volgestort. Dit geeft het bedrijf voldoende financiële armslag om de uitkomst van het boekenonderzoek bij Q4Group af te wachten. Het aantal uitstaande aandelen blijft onveranderd op 19,1 miljoen stuks.

Investeringsmaatschappij TIIN Capital, dat minderheidsaandeelhouder is in delen van Q4Group, wordt volgens Vivenda Media Groep volledig betrokken bij het vinden van een snelle, acceptabele oplossing voor alle partijen.

Open source

Vivenda maakte op 9 mei 2012 bekend de in 2010 opgerichte webbouwer Q4Group over te nemen. De webbouwer is leverancier van open source internetapplicaties en beheerdiensten. De overname zou worden betaald in de vorm van een aandelenruil. Die aandelenruil is nu opgeschort.

Met de overname ging de wens van Vivenda in vervulling om de ict-activiteiten te verbreden. Het bedrijf is van oudsher via dochteronderneming Factotum actief in de onroerendgoedsector. In die sector is het echter al enige tijd lastig om geld te verdienen.

Beursnotering

De afgelopen jaren ketsten diverse overnamegesprekken bij het slecht draaiende Vivenda af. Met zijn beursnotering als lokkertje probeerde Vivenda bedrijven met een positieve kasstroom te kunnen interesseren in een overname. Door die overname krijgt de overgenomen partij de beschikking over de beursnotering en kan daarmee de kapitaalmarkt op om bijvoorbeeld uitbreidingsplannen te financieren. Voor Q4Group was dit de belangrijkste reden zich bij Vivenda aan te sluiten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4572408). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.