Managed hosting door True

AMS-IX is recordhouder met 500 aansluitingen

 

De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) heeft een mijlpaal bereikt. Met internet service provider Serbia Broadband is het vijfhonderste ip-netwerk aangesloten op het Nederlandse Internetknooppunt. AMS-IX verdient daarmee op dit moment het predicaat grootste internetknooppunt ter wereld .

AMS-IX heeft met het aansluiten van Serbia Broadband een mijlpaal in de bestaanshistorie gerealiseerd. De vijfhonderd aangesloten netwerken wisselen op het hoogtepunt gezamenlijk meer dan 1,6 Terabit aan internetverkeer per seconde uit. AMS-IX is bovendien de eerste internet exchange wereldwijd die 100 Gigabit Ethernet-poorten aanbiedt, om in te spelen op het snelgroeiende wereldwijde Internetverkeer.

Het aantal aangesloten netwerken vormt een belangrijke factor bij het bepalen van de waarde van een exchange. Hoe meer verbonden netwerken, hoe meer bestaande partijen en nieuwkomers profiteren van de uitwisseling van ip-verkeer. De AMS-IX peering community wordt onder meer gevormd door internet service providers (isp's), cloud- en hostingbedrijven, mobiele en content-providers, telecom carriers en VoIP-, gaming- en social media-netwerken.

'Verbinding van het vijfhonderdste netwerk is echt een mijlpaal in de geschiedenis van de Amsterdam Internet Exchange', zegt Job Witteman, ceo van AMS-IX. 'De groei in de afgelopen achttien maanden is niet alleen toe te schrijven aan het voortdurend optimaal functioneren van het internetknooppunt, maar voor een belangrijk deel aan de inspanningen van ons verkoopteam en het recent gelanceerde reseller-partnerprogramma. Dankzij dit programma hebben onze partners al 98 klanten met AMS-IX weten te verbinden.'

Kijk hier voor een overzicht van de vijfhonderd aangesloten netwerken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4543140). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.