Managed hosting door True

Zeeland werkt aan publiek Wi-Fi-netwerk

 

vrouw laptop terras

Provincie Zeeland en dienstenleverancier Delta werken aan een open Wi-Fi-netwerk voor bezoekers en inwoners. Het is de bedoeling dat het Wi-Fi-netwerk per juli gratis beschikbaar is op ruim tachtig toeristische locaties in Zeeland. In plaats van in te loggen op alle bestaande losse Wi-Fi-netwerken, wordt het mogelijk om op verschillende plaatsen gebruik te maken van hetzelfde netwerk. Er komen twee verbindingssnelheden beschikbaar, waarbij aan de snellere verbinding kosten verbonden zijn.

De reden voor het opzetten van het Wi-Fi-netwerk is de toenemende vraag naar open Wi-Fi-verbindingen voor mobiel internetten op smartphones en tablets. Door middel van de open Wi-Fi-verbinding hoeft de gebruiker niet op een lokaal netwerk in te loggen en blijft hij/zij overal in hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Momenteel wordt er in kaart gebracht wat de populaire locaties zijn en wat een snellere verbinding zou moeten kosten. In Juli moet het netwerk beschikbaar zijn. Na de zomer worden eventueel extra ‘hotspots' toegevoegd aan het netwerk.

Het Wi-Fi-netwerk is een samenwerking tussen de provincie Zeeland, Delta en Promotie Zeeland Delta (samenwerkingsverband tussen de Zeeuwse VVV's). Promotie Zeeland Delta levert binnen het netwerk een locatiegebonden informatiepagina. Hier kan de bezoeker informatie opzoeken over bijvoorbeeld dichtstbijzijnde horeca of bezienswaardigheden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4496370). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.