Managed hosting door True

Phishing mikt op gebruikers van Facebook

 

Facebook

Een nieuwe phishingaanval mikt op gebruikers van Facebook. Via een e-mail die zogenaamd afkomstig is van de sociale netwerksite, proberen fraudeurs de wachtwoorden van de gebruiker van de pc te achterhalen, blijkt uit een mededeling van securitybedrijf McAfee.

Volgens McAfee kunnen gebruikers van de sociale netwerksite een e-mail in hun inbox krijgen die van Facebook lijkt te komen. In die mail wordt de gebruiker meegedeeld dat zijn wachtwoord is veranderd en dat hij een bijlage moeten openen, waarin zijn nieuwe wachtwoord wordt meegedeeld.

De bijlage is in werkelijkheid een toepassing die de verzender ervan in staat stelt om wachtwoord te ontvreemden. Zodra je erop klikt, wordt de toepassing op de pc geïnstalleerd. Op die manier krijgen de fraudeurs toegang tot alle persoonlijke gegevens en wachtwoorden van de gebruiker, dus niet enkel die van Facebook, waarschuwt McAfee.

"Het gaat om een potentieel erg gevaarlijke dreiging, omdat er meer dan 350 miljoen Facebook-gebruikers zijn die slachtoffer kunnen worden van deze fraude", aldus het bedrijf, dat adviseert om de bijlage in de mail niet te openen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3294095). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.