Managed hosting door True

Wordt Twitter dan toch overgenomen door Google?

 

Tijdens een paneldiscussie op LeWeb in Parijs liet Twitter-oprichter Jack Dorsey in het midden of zijn bedrijf al dan niet wordt overgenomen door Google. "Er zijn nog geen aankondigingen wat dat betreft", klonk het.

Er wordt al langer gefluisterd dat Google Twitter wil overnemen. Op de Google Zeitgeist-conferentie in mei ontkrachtte Eric Schmidt het gerucht wel, maar voegde daar meteen aan toe dat er in de toekomst nauw zou samengewerkt worden met de populaire internetdienst.

Dat het niet om loze woorden ging, werd eerder op de week duidelijk toen de internetgigant uit Mountain View aankondigde dat hij de publieke statusupdates van Twitter mee zou opnemen in de zoekresultaten.

Google is erg geïnteresseerd in Twitter omwille van de waardevolle realtime zoekmotor die Dorsey en co. onder dak hebben. Eric Smidt liet ook al verschillende keren optekenen dat realtime sociale netwerken momenteel erg gegeerde prooien zijn.

Het antwoord van Jack Dorsey op de vraag of zijn onderneming nu wordt overgenomen of niet, was in deze context dan ook even ontwijkend als veelzeggend.

In plaats van het gerucht gewoon te ontkennen, opperde hij 'dat er geen aankondigingen te doen zijn wat dat betreft', en dat hij met Twitter een solide bedrijf wenst uit te bouwen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3192685). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.