Managed hosting door True

Google en Sony binden de strijd aan met Microsoft

 

Sony gaat Google helpen om het marktaandeel van Chrome de hoogte in te jagen. De Japanse elektronicagigant zal de browser voortaan installeren op Vaio-laptops voor de Amerikaanse markt.

De deal met Sony lijkt een goede zaak voor Google, dat er maar niet in slaagt om zijn browser bij het grote publiek te krijgen. Chrome werd een jaar geleden gelanceerd, maar kan tot op heden niet meer dan drie procent marktaandeel optekenen.

Nochtans is de browser een belangrijk wapen in de strijd met Microsoft, al was het maar omdat Chrome in de komende maanden moet uitgroeien tot een volwaardig besturingssysteem voor laptops en netbooks (Chrome OS). Mountain View wil immers ook de concurrentie met Windows aangaan.

Google laat weten dat het ook gesprekken voert met andere pc-leveranciers, en dat het nog andere wegen zoekt om het marktaandeel van Chrome te vergroten. "De respons op de browser is zeer positief. We blijven dan ook bekijken hoe we meer mensen kunnen overtuigen", verklaart het bedrijf aan Internetnews.com.

Sony is eigenlijk al in mei begonnen met de voorinstallatie van Chrome op de Vaio-laptops. Toen ging het nog om een test, maar beide bedrijven zijn nu overeengekomen dat ze het project gewoon voortzetten, zij het voorlopig enkel in Noord-Amerika.

Pc-bouwer Asus denkt er dan weer aan om, voor de Europese markt, naast Internet Explorer ook Chrome te installeren. Die strategie past in het kader van de antitrustzaak van de Europese Commissie tegen Microsoft, waarbij pc-bouwers ook andere browsers moeten kunnen meeleveren bij Windows 7

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3044461). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.