Managed hosting door True

Helft van ICT'ers zoekt baan via Google

 

Meer dan de helft van de ict'ers zoekt naar banen via Google. Toch vinden de meesten het lastiger om een leuke vacature te googelen dan een geschikte baan te vinden via een traditionele vacaturesite. Dat blijkt uit arbeidsgedragsonderzoek van Intelligence Group.

Ict'ers zoeken vaker naar werk via zoekmachine Google dan medewerkers uit andere beroepsgroepen. Bijna dertig procent van de Nederlanders zoekt wel eens naar een baan via Google, terwijl 52 procent van de Nederlandse ict'ers dit zegt te doen. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Intelligence Group onder 249 personen.

Minder zoekgemak
Toch vinden de meeste de ict'ers het lastiger om een leuke vacature te googelen dan een geschikte baan te vinden via een traditionele vacaturesite. Slechts 18 procent van de ondervraagden is van mening dat vacaturesites minder zoekgemak bieden dan Google.

De meeste ict'ers zijn echter niet dolenthousiast over de mogelijkheden die vacaturesites bieden. Veertig procent vindt het door het grote banenaanbod op vacaturesites moeilijk om precies te vinden wat hij zoekt. En zelfs 46 procent van de ict'ers vindt het banenoverzicht op vacaturesites onoverzichtelijk.

Wanneer zij zoeken via Google, slaan de meeste ict'ers (61 procent) de gesponsorde koppelingen van deze website over.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2926283). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.