Managed hosting door True

Google-baas over economie: 'het is ijselijk koud'

 

Google-baas Eric Schmidt voelt de kou van de economisch kille wind die over de wereld trekt. Zijn bedrijf ontkomt er niet aan daar last te ondervinden.

Dat zei Schmidt tijdens in een vraaggesprek met Mary Meeker tijdens een conferentie van financieel adviseur Morgan Stanley.

De economie is ijselijk koud, aldus de topman. De combinatie van verscheidene ontwikkelingen leidt tot een situatie die hij nog niet eerder heeft meegemaakt. Dat zal direct impact op de online advertentiemarkt hebben en, daarmee, op Google.

De prijzen van de online reclamemodellen CPC en CPM komen onder druk. “Maar de pijn die bedrijven voelen, straalt op enig moment af op ons”.

Overnames van kleine of grote bedrijven staan momenteel niet op stapel. Het is lastig voor Google om met serieuze economische waarderingen te werken.

Wel staan er ‘leerstages’ voor Google-medewerkers in de steigers. Het bedrijf stuurde een delegatie naar P&G om te leren omgaan met marketing op de consumentenmarkt. P&G stuurde mensen naar Google om over online reclame te leren. Schmidt zegt dat er nog een aantal van dat soort samenwerkingsverbanden op til staat. Namen noemt hij niet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2888002). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.