Managed hosting door True

Grootschalige storing treft Gmail

 

Gmail, de e-maildienst van Google, is meerdere uren niet bereikbaar geweest door een technische panne. Tussen 10.30 uur en 14.30 uur kregen de gebruikers gisteren enkel een "server error" te zien wanneer ze hun mails wilden raadplegen.

De storing ontstond rond 10.30 uur en trof wereldwijd een groot deel van de Gmail-gebruikers. De oorzaak van de panne is nog niet bekend. Het is ook nog niet geweten hoeveel gebruikers er effectief getroffen werden. In elk geval kregen zowel de gratis als de betalende Gmail-gebruikers af te rekenen met het probleem.

Het oplossen van de storing nam enkele uren in beslag. Pas rond 14.15 uur konden de meeste gebruikers opnieuw de webmaildienst van Google gebruiken, een kwartiertje later konden alle gebruikers aan hun mails.

Of er door de technische panne ook e-mails verloren zijn gegaan, kon Google-woordvoerder Alistair Verney niet zeggen. "Dat is nog niet bekend."

De woordvoerder bood meteen ook zijn "oprechte verontschuldigingen" aan voor de overlast. "We weten hoe belangrijk Gmail is voor onze gebruikers en we nemen zaken als deze dan ook erg serieus", klonk het. Op het internet werd Gmail al gemeenszaam 'Gfail' genoemd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2879615). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.