Managed hosting door True

'Microsoft met mobiele online backups'

 

Microsoft zou een webdienst bouwen waardoor mobiele bellers nooit meer hun contacten, afspraken en takenlijstjes kwijt hoeven te raken.

Als de uitgelekte informatie van Engadget correct is, heet Microsofts online mobiele backupdienst My Phone. Eigenaren van een mobieltje dat draait op Windows Mobile 6 en hoger zouden gebruik kunnen maken van de dienst.

Microsoft zou 200 megabyte schijfruimte gratis ter beschikking stellen voor kopieën van belangrijke contacten, notities, afspraken en documenten. Gebruikers zouden die data op het vaste web kunnen raadplegen en bewerken.

Het is niet duidelijk of de backups via GSM-netwerken plaatsvinden of via een kabeltje of Bluetooth tussen de telefoon en de thuiscomputer.

De lancering zou mogelijk volgende week al plaats kunnen vinden tijdens een telecombeurs in Spanje.

My Phone lijkt in grote lijnen op Microsofts 'online besturingssysteem' Live Mesh. Dat is software voor de computer, en binnenkort mogelijk dus ook voor de mobiel, om verschillende apparaten met elkaar te synchroniseren. Live Mesh werd in april 2008 uitgebracht. Dat systeem bevat reeds een kleine mobiele component.

Aan het einde van het derde kwartaal van 2008 had Microsoft een marktaandeel van 11,1 procent op de smartphonemarkt. Dat vertegenwoordigde een daling van 3 procent in een jaar tijd. De Blackberry en iPhone waren de grootste winnaars.

Microsoft zou niet de eerste multinational zijn die het online backup'en van mobiele data als dienst aanbiedt. Vodafone kocht het Deense Zyb om dat soort diensten te leveren, en wie zijn iPhone via iTunes met zijn computer verbindt kan ook automatisch backups draaien.

Foto: amagill (cc)

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2862326). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.