Managed hosting door True

EU wil concurrerende browsers in Windows

 

Microsoft moet meerdere webbrowsers meeleveren met het besturingssysteem Windows om misbruik van zijn monopoliepositie te voorkomen. Dat is een overweging die de Europese Commissie meeneemt in een procedure tegen de softwaregigant.

Dit betekent dat Microsoft gedwongen kan worden om concurrerende webbrowsers te installeren in het eigen besturingssysteem. Om de consument de keuze te geven voor een alternatieve webbrowser zou Microsoft naast Internet Explorer ofwel Opera, Google's Chrome, Apple's Safari of Mozilla's Firefox vooraf moeten installeren op een pc.

Dit blijkt uit documenten die Microsoft inleverde bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

De Europese Commissie is een procedure gestart tegen Microsoft. Het bedrijf zou zijn monopoliepositie misbruiken door de webbrowser Internet Explorer standaard op te nemen in Microsofts besturingssysteem Windows. Internet Explorer heeft een groot aandeel omat het standaard wordt meegeleverd met Windows, dat op zijn beurt weer geïnstalleerd wordt op 90 procent van de pc's. Microsoft heeft acht weken om te reageren.

Hoewel computergebruikers en OEMs vrij zijn in hun keuze om om het even welke webbroswer te installeren, overweegt de Commissie verdere maatregelen om de gebruiker meerdere alternatieven te bieden. Dit zou er toe kunnen leiden dat OEMs verplicht zijn meerdere browsers mee te leveren bij pc's die op Windows draaien.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2848450). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.