Managed hosting door True

Testers hekelen te snelle introductie IE8

 

De nieuwe versie 8 van Microsofts webbrowser Internet Explorer (IE) komt volgens testers veel te vroeg. De release candidate verschijnt in het eerste kwartaal van 2009. Na de bètaversie van augustus 2008 zou eerst nog een nieuwe bèta moeten uitkomen. "Nu al die deur sluiten, is een verschrikkelijke misser."

Microsoft bouwt hard aan Internet Explorer 8, de nieuwe versie van zijn browserprogramma. Na de tweede testversie, die in augustus 2008 verscheen, wil het softwarebedrijf ergens in het eerste kwartaal van 2009 een laatste release candidate publiceren. Die zou volgens IE8-projectleider Dean Hachamovitch van Microsoft dan vrijwel gelijk zijn aan de definitieve versie van de browser.

Experts verwachten dat de uiteindelijke browser rond de zomer van 2009 beschikbaar komt. Bij Microsoft kan echter niemand dit bevestigen. Het bedrijf heeft in het verleden alleen de wens uitgesproken om de nieuwe browser op de markt te brengen voordat het nieuwe besturingssysteem Windows 7 verschijnt. Dat staat vooralsnog gepland voor eind 2009 of begin 2010.

Testbare bèta
Mensen die op verzoek van Microsoft de bètaversies testen, vinden het echter maar niets dat het bedrijf zoveel haast zet achter IE8. De voor begin 2009 aangekondigde release candidate volgt op Bèta 2, een testversie die voornamelijk kritiek oogstte. De testers zouden liever eerst nog een derde bèta zien, dan direct een release candidate die in vrijwel onaangepaste vorm de definitieve versie wordt.

"Bèta 2 was niet bruikbaar en crashte de hele tijd. We konden hem dus helemaal niet testen. Geef ons alsjeblieft eerst een testbare bètaversie", schrijft een van de testers op het blog waar Microsoft zijn plannen bekendmaakte. "We willen een Bèta 3! De kwaliteit van Bèta 2 was absoluut niet wat we hadden verwacht. Voordat we een release candidate krijgen, willen we eerst zien welke bugs jullie hebben opgelost. Om nu al die deur te sluiten zou een verschrikkelijke misser zijn", schrijft een andere tester.

Overigens zijn er ook testers die de uiteenzetting van Microsofts tijdlijn voor de introductie van het nieuwe browserprogramma toejuichen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2786299). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.