Managed hosting door True

Multiscope stapt in IT-uitbesteding

 

Het Nederlandse online marktonderzoeksbureau Multiscope is van plan met een aantal partners in IT Outsourcing te stappen. De nieuwe onderneming start nog voor 2009.

In een bericht op zijn weblog legt Multiscope-directeur John Kivit de drijfveren achter de nieuwe onderneming uit. "Bij Multiscope hebben we de webtechnologie in ons DNA zitten. Als onze webtechnologie verkouden is, ligt het hele bedrijf met een zware griep op bed zeg maar. Strategisch belangrijk, dus willen we controle. Het is een van de drijvende factoren die een jaarlijks groeipercentage van 50 procent mogelijk maakt."

Volgens Kivit is de IT-markt onderhevig aan krimp. De bedrijfstak komt jaarlijks enkele duizenden mensen tekort bij stijgende vraag. "Allemaal de schuld van het uiteen spatten van de dotcom zeepbel."

Het IT-bedrijf zal in Roemenië worden opgericht. Multiscope zal daarin een meerderheid van het eigendom hebben. Het buitenlandse bedrijf zal de Nederlandse markt bedienen via een lokaal projectbureau. 

Kivit hoopt in de komende weken intentieverklaringen tot deelname te tekenen met partners die zowel kapitaal als opdrachten in willen brengen. Hij spreekt daar momenteel over met 3 partijen. "Mensen die net als ik een strategische behoefte aan goede IT-diensten hebben."

"Het ziet er daarom naar uit dat het outsourcing-bedrijf een mooie start krijgt met een verwachte beginomzet van 200.000 euro. Dat is voldoende om op eigen benen te kunnen staan en met ongeveer 6-7 werknemers al in jaar 1 break-even te zijn."

Het is de bedoeling dat het IT-bedrijf met lokaal, specialistisch personeel zware webapplicaties gaat bouwen, vermoedelijk met PHP en .Net als uitgangspunt. 

Multiscope werkt tevens aan de internationalisering van zijn onderzoeksactiviteiten. Daarvoor wordt nog met buitenlandse partners gesproken.  

Bron foto: Mark Hillary (CC)

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2664048). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.