Managed hosting door True

Firefox 3: acht miljoen downloads in etmaal

 

Webbrowser Firefox krijgt een vermelding in het Guiness Book of World Records voor de meeste downloads binnen een etmaal. De nieuwste versie van het programma werd in die tijdspanne acht miljoen keer gedownload.

Op een ludieke manier heeft de Mozilla Foundation zijn open source webprogramma Firefox in de kijker weten te zetten. Versie 3.0 werd op 17 juni, de dag van verschijning, 8.002.530 keer gedownload, goed voor een officiële vermelding in het Guiness Book of World Records. Dat meldt Mozilla op een weblog.

Het werkelijke aantal downloads ligt volgens de stichting nog iets hoger, op 8,3 miljoen. Aangezien de servers het eerste uur na verschijning van de software door de hoeven zakten en er dubbele downloadstarts tussen zitten, valt een deel van die telling af. Daarnaast verliep een onbekend aantal downloads via derde sites, zoals FTP-servers op universiteiten.

Op het drukste moment vlogen er negenduizend exemplaren van Firefox uit de Mozilla-servers. Binnen vijf uur overschreed versie 3.0 het aantal downloads van voorganger 2.0 op de eerste dag van verschijning. In oktober 2006 werd het programma 1,6 miljoen keer in een etmaal van het web geplukt, aldus de BBC. Firefox verbreekt overigens geen Guiness-record, maar stelt het. Er is nooit eerder een vergelijkbare meting bevestigd door Guiness-notarissen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2630503). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.