Managed hosting door True

Yahoo! zet Microsoft een hak met AOL en Google

 

Internetreus Yahoo! onderhandelt met concurrent AOL over een fusie en gaat samenwerken met Google. Op die manier wil het bedrijf Microsoft een hak zetten, die Yahoo! voor een te lage prijs zou willen overnemen.

De Amerikaanse internetgroep Yahoo! voert onderhandelingen over een huwelijk met AOL, de internettak van de Amerikaanse mediagroep Time Warner en gaat bovendien samenwerken met zijn rivaal Google. Yahoo! wil zo de druk van computergigant Microsoft weerstaan, die het bedrijf wil overnemen voor een prijs die door Yahoo! als te laag gezien wordt. Microsoft bood op 1 februari 2008 45 miljard dollar.

Yahoo! en AOL, respectievelijk de op twee en drie na grootste internetgroepen ter wereld, zouden volgens de Wall Street Journal dichtbij een akkoord zijn om hun internetactiviteiten samen te voegen. Volgens de krant zou Microsoft echter met mediareus News Corp onderhandelen over een gezamenlijk overnamebod op Yahoo!. Die onderhandelingen mondden vooralsnog niet in een akkoord uit.

Advertentieruimte

Google, de grootste internetbedrijven ter wereld, kondigde kortgeleden met Yahoo! een samenwerking aan waarbij de bedrijven hun advertentieruimte gaan delen. Google mag tijdens een experiment van twee weken advertenties plaatsen naast 3 procent van de zoekresultaten op de website van Yahoo!.

Yahoo! tracht zijn aandeelhouders zo een alternatief te bieden voor het overnamebod van Microsoft. Naast een huwelijk met AOL zou Yahoo! ook een terugkoopprogramma van eigen aandelen voor verschillende miljarden dollars voorstellen, aan een hogere prijs per aandeel dan die aangeboden door Microsoft.

Al twee maanden houdt Yahoo! het overnamebod dat Microsoft op 1 februari lanceerde. De softwaregigant wil met de overname Google beconcurreren op de erg lucratieve markt van de onlinereclame. Het bedrijf uit Redmond bood  44,6 miljard dollar voor Yahoo!, de helft in cash en de helft in aandelen. De internetgroep nam het bod niet aan omdat het te laag zou zijn. Microsoft liet weten het niet te zullen verhogen en dreigde begin april zelfs het bod te verlagen als Yahoo! het niet binnen de drie weken aanvaardt.

Minder concurrerend

"Elke definitieve overeenkomst tussen Yahoo! en Google zou meer dan 90 procent van de zoekadvertentiemarkt consolideren in handen van Google", reageert Brad Smith, General Counsel van Microsoft. "Dit zou de markt veel minder concurrerend maken, in tegenstelling tot ons eigen voorstel om Yahoo! te verwerven. We zullen nauwkeurig al onze opties beoordelen. Ons voorstel blijft het enige alternatief dat naar voren is gebracht dat aandeelhouders van Yahoo! volledige en eerlijke waarde voor hun aandelen biedt, elke aandeelhouder een stem in de toekomst van het bedrijf geeft en de keuze voor scheppers van content, adverteerders en consumenten vergroot."
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2470160). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.