Managed hosting door True

Linksys en Trend Micro samen in mkb-beveiliging

 

Cisco-dochter Linksys en Trend Micro hebben voor kleine bedrijven een oplossing aangekondigd voor internetbeveiliging. Resellers kunnen met deze propsitie een abonnementsservice bieden dat spam kan beperken, ongewenste emails blokkeert en toegang voorkomt tot risico-websites.

De Trend Micro ProtectLink Gateway voor bepaalde Linksys-by-Cisco-routers is een geïntegreerde oplossing van Linksys routers en de Trend Micro softwarebeveiligingsdienst. Het moet extra omzet mogelijkheden bieden voor kanaalpartners in het Linksys Partner Connection programma. De ProtectLink Gateway wordt aangeboden als een jaarlijkse abonnementsservice, zodat VAR's en solution providers hun service aanbod met terugkerende service inkomsten kunnen uitbreiden.

Volgens de technologiepartners voegt deze dienst een kritieke beveiligingslaag toe aan Linksys by Cisco Business Series routers door te verhinderen dat virussen en andere internetbedreigingen het netwerk van een bedrijf binnendringen en beschadigen. Als hosted service vereist de ProtectLink Gateway geen extra software of hardware. Deze service kan zowel op nieuwe als bestaande Linksys routers worden geïnstalleerd. 

Nieuw paradigma
Volgens David Tucker, vice president van Linksys Connected Office Business Organization, is zijn bedrijf in toenemende mate bezig met het bieden van uitgebreide, veilige netwerkmogelijkheden aan klanten. "Deze toevoeging aan onze productreeks voor kleine bedrijven zou een verandering teweeg moeten brengen in het paradigma van wat het kanaal en klanten van fabrikanten moeten vragen."

Onderzoek heeft aangetoond dat 80 procent van alle e-mails ongewenste spam is die mailboxen overbelast en de mogelijkheden voor spyware om computers en netwerken te infecteren, alleen maar verhoogt. Een ander probleem voor de productiviteit van werknemers en de bandbreedte van netwerken is de toegang tot verdachte websites die mogelijk malware en spyware bevatten.

Meer slagkracht voor het kanaal
Linksys heeft de Linksys by Cisco Business Series producten speciaal ontwikkeld voor kleine bedrijven, snel groeiende ondernemingen en organisaties die gewoon een complete oplossing wensen die altijd werkt. Linksys vertrouwt op kanaal- en distributiepartners om aan eindgebruikers de oplossingen te bieden waarmee zij hun eigen unieke netwerkvereisten naadloos kunnen integreren of creëren.

Prijs en beschikbaarheid
De 10/100 4-Port VPN Router (RV042) is momenteel verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 199. Het ProtectLink Gateway abonnement is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 139 voor de 5-user licentie (LBATMP05) en € 499 voor de 25-user licentie (LBATMP25).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2373062). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.