Managed hosting door True

Seminar Zarafa, Red Hat en Dupaco over Linux-migratie

 

Tien nauwkeurig geselecteerde resellers werden bij Dupaco in Leusden op 14 februari voorbereid op een mogelijke Linux-migratiegolf. Brian Joseph, directeur van Zarafa, sprak met CRN Nederland tijdens deze eerste van twee seminars.

Hij ziet dit als een serieuze stap om partners concrete tools aan te bieden. Het gaat om hoe je omzet uit migraties kunt realiseren en klanten kunt helpen van een Microsoft-mailomgeving over te gaan op Linux. Daar is namelijk volgens Dupaco, Red Hat en Zarafa steeds meer vraag naar.

Met de twee seminars onder motto "2008 Migratiejaar" spelen ze in op de verwachte gevolgen van het Actieplan Open Standaarden van staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken), waarmee de Tweede Kamer onlangs instemde. Daarin is vastgelegd dat de overheid voortaan kiest voor open bestandsformaten, zoals OpenDocument, in plaats van gesloten formaten, waarvan de technische specificaties geheim zijn. Ook zou de overheid waar mogelijk voorrang geven aan open-sourcesoftware.

Onafhankelijk onderzoek door Laura Diablo van de Yankeegroep toont ook aan dat een migratiegolf verwacht kan worden. Wereldwijd werden honderden bedrijven gebeld, waarvan 25 procent aangaven niet naar Exchange 2007 lijn te willen gaan, maar alternatieven te zoeken in bijvoorbeeld Linux. Vooral de hoge kosten en complexe uitrol vormen drempels.

Over het algemeen werd bij het seminar positief gereageerd door partners. De vraag hoe commercieel gezien voordeel behaald kan worden uit licentiekostenbesparingen bleef onbeantwoord. Het is namelijk nog steeds ingewikkeld voor een reseller om duidelijkheid te krijgen over wat virtualisatie en andere nieuwe technologieën voor gevolgen hebben voor softwarelicenties. Daarover beraadt Dupaco zich nog en komt binnenkort met een antwoord.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2350040). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.