Managed hosting door True

Alliantie Twinfield en E&E Collect tegen wanbetalers

 

Twinfield, marktleider in online administraties en E&E Collect, leverancier van kredietmanagementdiensten, hebben een overeenkomst gesloten waardoor Twinfield gekoppeld wordt aan het pre-incassosysteem van E&E Collect.

Klanten van Twinfield kunnen dankzij deze koppeling eenvoudig en geheel automatisch de optie inschakelen om de laatste aanmaning vanuit E&E Collect, zonder bijkomende rente en incassokosten, te versturen. Het voordeel van het uitbesteden van het debiteurenbeheer is dat de winst door verlaging van de openstaand saldi eenvoudig gerealiseerd wordt.

Veel ondernemingen zijn afhankelijk van de betalingssnelheid van hun klanten. Facturen die stelselmatig te laat, of helemaal niet worden betaald, brengen schade toe aan bedrijven die een gezond debiteurensaldo nastreven. Toch durven ondernemingen hun klanten niet altijd op hun betalingsgedrag aan te spreken, omdat hierdoor de klantenrelatie geschaad kan worden. Vandaar dat het uitbesteden van aanmaningen een prettige oplossing is. E&E Collect biedt klanten van Twinfield de mogelijkheid om de laatste aanmaning op briefpapier van E&E Collect te versturen. Deze pre-incassobrief is een klantvriendelijke oplossing om tijdig de druk op te voeren en zowel het debiteurenbeheer als de cashflow in grote mate te versterken.

Omdat het incassosysteem van E&E Collect gekoppeld is aan de Twinfield gebruikersaccount, wordt er automatisch bijgehouden wanneer, en of debiteuren betalen. Op basis van die gegevens zendt E&E Collect een rapportage met advies naar de klant. Als blijkt dat de debiteuren niet betalen kan vervolgens het incassotraject in werking treden.

Volgens André Kwakernaat, directeur en medeoprichter van Twinfield, is deze koppeling ideaal voor kleine en middelgrote ondernemingen: "Een incassobrief laten versturen is erg onprettig, maar het afgeven van een pre-incassobrief is een vriendelijke waarschuwing die laat zien dat het geduld op is. Vreemde ogen dwingen, helemaal als het gaat om incassotrajecten. Ik verwacht dat deze samenwerking zal helpen om de financiële organisatie van onze klanten te optimaliseren."

Robert van Teeseling, partnermanager bij E&E Collect: "Betalingen die te laat voldaan worden zijn verantwoordelijk voor vermindering van de bedrijfsresultaten. Het is zonde om de winst zomaar te laten verdampen, terwijl er een uitstekend alternatief voorhanden is. Uit onze resultaten is gebleken dan meer dan 80% van de debiteuren positief reageert op onze pre-incassobrief. In Twinfield is het mogelijk om debiteuren automatisch een herinnering te sturen als de factuur niet tijdig wordt voldaan. Met deze nieuwe koppeling gaan we een stapje verder en vervolmaken we Twinfields debiteurenbeheer."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2324923). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.