Managed hosting door True

Apple verkoopt 171 iPods per minuut

 

Iedere seconde gaan er bijna 3 iPods over de toonbank ergens in de wereld. Uit Apples kwartaalcijfers blijkt verder dat het aantal verkochte Mac-computers in een jaar met 44 procent steeg tot 2,3 miljoen per kwartaal.

Dat blijkt uit de financiële cijfers over het eerste kwartaal van het boekjaar 2008, dat bij Apple tot 29 december loopt.

Een computerbedrijf mag Apple zich bijna niet meer noemen. Het ziet ernaar uit dat de onderneming van Steve Jobs, tevens de grootste aandeelhouder bij Disney, meer een telefoonbedrijf dan een computerverkoper wordt. Althans, die indicatie geven de cijfers. In het net afgesloten kwartaal gingen er 2,319 Macs over de toonbank en slechts 4.000 minder iPhones.

De omzet kwam uit op 9,6 miljard dollar. Die leverde een nettowinst op van 1,6 miljard dollar. Apple realiseert 45 procent van zijn omzet buiten de Verenigde Staten.

Ondanks de stijgende winst- en afzetcijfers bestraften beleggers nabeurs het aandeel Apple met een daling van 11 procent.

Vorige week kondigde Apple aan de dunste laptop ter wereld op de markt te brengen, volgende week. Het bedrijf bereidt zich erop voor een rol te gaan spelen in de markt voor set top boxen, via Apple TV.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2320344). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.