Managed hosting door True

Goede CD verkopen ondanks downloads

 

De CD heeft met kerst nauwelijks te lijden gehad onder digitale downloads, in elk geval op de Britse markt. Dat blijkt uit cijfers van de UK Charts Company. In de week voor kerst werden 6,3 miljoen CD's verkocht, 162 procent meer dan het wekelijkse gemiddelde. Zeker 95 procent van de albums wordt nog steeds als fysieke geluidsdrager verkocht.

Mogelijk zijn met kerst zelfs 8 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan, maar de exacte cijfers ontbreken nog. Amy Winehouse zorgde voor de meeste cd verkopen. Succesvol waren ook zogenoemde premium CD's met bonus DVD's.

Overigens gaat het ook goed met digitale downloads. In Engeland werden in de laatste week van 2007 2,9 miljoen liedjes verkocht, twee keer zoveel als in 2006. In totaal zijn vorig jaar 77 miljoen digitale liedjes besteld, vijftig procent meer dan in 2006.

Op de Amerikaanse markt namen de verkopen af. In de laatste week van 2007 werden minder fysieke geluidsdragers verkocht, zo'n 14 procent. Maar ook digitale downloads deden het slechter dan vorig jaar. De verkopen daalden met tien procent. 

Aanbieder van digitale muziek eMusic overtrof het afgelopen jaar zijn eigen verwachtingen. Het klantenbestand in 2007 verdubbelde naar zeker 400.000 abonnees. Tijdens de kerstdagen leverde het bedrijf zo'n half miljoen nummers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2272848). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.