Managed hosting door True

Bereikbaarheid e-shops in 2007 niet verbeterd

 

Nederlandse e-shops zijn in 2007 niet veel beter bereikbaar geweest dan in 2006. Dit blijkt uit onderzoek van WatchMouse. Was in 2006 de gemiddelde uptime 99.43 procent, in 2007 is dit nauwelijks toegenomen, tot 99.47 procent. Met de feestdagen voor de deur kan dit grote problemen opleveren.

Van de 38 sites die door WatchMouse getest zijn, scoren er maar 15 een uptime van 99.90 procent of meer. Slechts vier digitale winkels - Conrad.com, eBay.nl, Marktplaats.nl en Otto.nl - zijn 100 procent bereikbaar voor de consument. eBay.nl en Otto.nl maken hiermee trouwens een flinke sprong: in 2006 scoorden zij nog respectievelijk 99.93 procent en 99.90 procent. Conrad.com en Marktplaats.nl zijn voor het tweede achtereenvolgende jaar in de top drie terug te vinden. Bonaparte.nl en Quelle.nl maken een stevige buiteling en vallen uit de top tien van sites die het best presteren.

In de onderste regionen van de lijst zijn geen grote wijzigingen te vinden. Alleen Bruna.nl (95.32 procent) maakt een gevoelige val. Met een downtime van in totaal meer dan een dag komt het bedrijf als slechtste uit de test. Het bedrijf scoort hiermee een stuk slechter dan in 2006 toen ze nog maar ruim tweeëneenhalf uur niet bereikbaar waren.

Het onderzoek vond plaats in de periode van 20 oktober tot en met 26 november 2007. In deze periode werd elke vijf minuten door één van de controlestations van WatchMouse de homepage van de site opgehaald, zonder plaatjes of frames. Van 'downtime' is sprake als een site een foutmelding geeft of de HTML na acht seconden niet ontvangen is, en dit vanuit een tweede meetpunt bevestigd is.

Het complete bereikbaarheidsonderzoek is hier te vinden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2240251). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.