Managed hosting door True

Google steeds dominanter

 

Volgens onderzoek van comScore wordt Google alsmaar machtiger. Alleen al in augustus zijn wereldwijd 61 miljard zoekopdrachten verstrekt.

Google en submerken (YouTube) nemen daarvan 37 miljard opdrachten voor hun rekening. Dat is ongeveer 61 procent van het totaal.

Yahoo komt volgens de cijfers van comScore niet verder dan 8,5 miljard zoekopdrachten. Op de derde plaats staat niet Microsoft, maar de Chinese zoekmachine Baidu met 3,3 miljard zoekopdrachten. Microsoft mag het doen met 2,2 miljard zoekopdrachten, eBay met 1,3 miljard.

Vijfde is het Koreaanse Naver met 2 miljard zoekopdrachten, een duidelijke indicatie dat Aziatische landen steeds belangrijker voor internet worden.

De cijfers zijn geen goed nieuws voor Microsoft, dat juist met Google en Yahoo wil concurreren. Microsoft wil dat binnen nu en tien jaar ten minste tien procent van de omzet uit adverteren komt, zo maakte het bedrijf onlangs bekend tijdens het Microsoft event Imagine in Parijs. In die markt gaat jaarlijks 650 miljard dollar om.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2170839). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.