Managed hosting door True

Mozilla werkt aan mobiele browser

 

Bladwijzers, geschiedenis, uitbreidingen en andere mogelijkheden die we kennen van de Firefox-browser zullen binnenkort ook op mobiele telefoons werken. Dat verklaarde een topman van Mozilla eerder deze week.

Mozilla, het bedrijf achter het populaire internetprogramma Firefox, werkt hard aan een browser voor mobiele telefoons. Het mobiele programma zal veel functionaliteiten van de ‘gewone' Firefox overnemen. Op de vraag wat Mozilla gaat doen met mobiel internet, antwoordde een van Mozillas vice-presidents op zijn weblog: "We plan to rock it!" Mike Schroepfer vervolgde met een korte uiteenzetting van de plannen.

Zijn bedrijf zal mobiele toepassingen opnemen in de platformset voor Mozilla 2, het uitgebreide pakket van internetapplicaties dat is gebaseerd op open source. In het pakket zit een webbrowser, e-mailprogramma en een nieuwsgroepclient. Ook zal er een versie van Mobile Firefox worden gelanceerd waarmee Firefox-uitbreidingen op mobiele telefoons werken.

Ontwikkelaars kunnen zelf toepassingen voor de browser bouwen met behulp van de ontwikkeltaal XUL (extensible user-interface language), dat is gerelateerd aan XML.

Mozilla browsers zijn al beschikbaar voor de Nokia N800. Daarnaast biedt Mozilla Minimo, een mini Firefox browser die kan worden gebruikt door bezitters van enkele smartphones die draaien op Windows Mobile. Bij geen van deze oplossingen is het echter mogelijk om bladwijzers, geschiedenis, uitbreidingen en andere Firefox-diensten op een mobiele telefoon goed te laten werken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2167731). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.