Managed hosting door True

Adobe mikt op Microsoft met online-tekstverwerker

 

De aanval op Microsoft Office komt van meer en meer fronten. Na de ondergang van het ooit grote Corel is de concurrentie nu online met Google voorop, IBM ertussenin en Adobe als nieuwste speler.

Adobe lanceert een online-tekstverwerker, genaamd BuzzWord en in wezen het product van het overgenomen bedrijf Virtual Ubiquity. Het neemt het met die multi-user webapplicatie op tegen het marktdominante Office van Microsoft. Dat softwarepakket is een lukratieve activiteit voor de Windows-leverancier, maar ondervindt de laatste tijd steeds meer concurrentie.

Zoekmachine Google biedt al enige tijd een online-tekstverwerker, vergezeld van andere online-kantoorapplicaties. Dienstverlener CapGemini heeft laatst aangekondigd het complete Google Apps-pakket aan te bieden, wat ook e-mail en agendafunctionaliteit omvat. Daar tussendoor kwam IBM met een gratis nieuw kantoorpakket, gebaseerd op ontwikkelraamwerk Eclipse en Open Office. Laatstgenoemde is een open source-kantoorpakket dat al een tijdje meeconcurreert, met ook de commerciële variant StarOffice van Sun Microsystems.

Adobe mengt zich nu in deze concurrentiestrijd met allereerst een online-tekstverwerker, net als Google dat eerder al deed. De leverancier van grafische software wil uiteindelijk een compleet gratis platform bieden voor online-samenwerking. Het kondigde dit aan op de gebruikersbijeenkomst MAX 2007, die deze week plaatsvindt in Chicago.

Daar onthulde Adobe ook een eigen mediaspeler, duidelijk getiteld 'Adobe Media Player', die concurreert met de bij Windows meegeleverde Windows Media Player van Microsoft. De Adobe-speler kan ook het Flash-formaat FLV afspelen, dat wijdverbreid in gebruik is voor online-video zoals op het populaire YouTube.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2151253). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.