Managed hosting door True

Westcon trekt met Nortel ten strijde in mkb-sector

 

Westcon maakt zich samen met Nortel gereed voor een vrij agressieve aanval op de mkb-sector. Zo ontvangen partners 50 euro voor elk concurrerend systeem dat ze bij klanten van de muur af halen.

Verder introduceerde de distributeur onlangs een nieuwe reeks mkb-oplossingen en een Nortel-democenter.

Het nieuwe Nortel-democenter maakt deel uit van Westcon's Voice-Point-programma, dat uit verschillende diensten en oplossingen voor mkb-ip-telefonie bestaat. Met het democenter kunnen partners eigen evenementen, trainingen en infosessies organiseren zonder financieel risico.

Volgens Nico Vliex, sales director bij Westcon, zijn veel resellers nog niet bekend met Nortel mkb. Nortel's Converged Voice-programma moet een alternatief vormen voor Cisco. Onlangs is Nortel een joint alliance met Microsoft aangegaan om unified communications-platformen te leveren.

De kansen voor resellers in het mkb liggen met de samenwerking tussen Nortel en Westcon voor het oprapen, volgens Matt King, verantwoordelijk voor EMEA technical sales bij Nortel. Convergentieadoptie toont al een stijgende lijn, en het mkb heeft kanaalpartners nodig als vertrouwde adviseurs. Kleinere bedrijven willen het zakelijke voordeel uit ip-telefonie, maar zij hebben veelal de kennis en support niet om voice en data te convergeren. Die kunnen partners bieden.

Om partners te ondersteunen is in EMEA een nieuw Nortel mkb-managementteam ingezet. De combinatie Westcon-Nortel biedt volledige a-tot-z-oplossingen, specifiek voor het mkb ontworpen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1905298). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.