Managed hosting door True

'Europees Wi-Fi gebruik maakt snelle groei door'

 

iPass, een wereldwijde aanbieder van diensten die het beheer van zakelijke mobiliteit integreren, maakte op 7 maart 2007 de bevindingen bekend van zijn nieuwe Wi-Fi Hotspot Index.

In Nederland vertoonde Wi-Fi een sterke groei, met een toename van 37% in toegangssessies in de tweede helft van 2006. De luchthaven Schiphol bleek met meer dan 12.000 sessies de populairste hotspot in het tweede halfjaar van 2006, gevolgd door drie hotels in Eindhoven en het Koningshof Hotel in Veldhoven.

"2006 was een fantastisch jaar voor Wi-Fi-hotspots dankzij een sterke groei op wereldwijd en Europees niveau. Het informeren van gebruikers is zeker een stimulans geweest en de voordelen om overal een verbinding op te zetten, beginnen voor hen duidelijk zichtbaar te worden, waar ze zich ook bevinden. Daarnaast zijn ICT-afdelingen dankzij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van draadloze technologie en ICT-beveiliging in staat geweest om met vertrouwen draadloze initiatieven uit te rollen, " aldus Doug Loewe, vice-president en algemeen directeur van iPass EMEA.

"We zijn op een punt beland waarop mensen hun keuze voor overnachtings- of vergaderlocaties bepalen op basis van de beschikbaarheid van betrouwbare Wi-Fi-toegang. Merklocaties zoals Marriott-hotels en Starbucks-cafés blijken populair bij iPass-klanten, omdat ze weten dat ze daar over een verbinding kunnen beschikken".

Gedurende de tweede helft van 2006 vonden de meeste iPass Wi-Fi-sessies in de Verenigde Staten plaats, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland en Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1890779). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.