Managed hosting door True

Oracle gaat meer verdienen aan oplossingen

 

AMSTERDAM - E-business software wordt voor Oracle belangrijker dan database-software. Meer dan de helft van de omzet gaat voor rekening van deze business applicaties komen.

Momenteel is dat ongeveer 20 procent. Larry Ellison, ceo van Oracle, zei dat woensdag tijdens een bezoek aan Nederland. De superverkoper maakt momenteel een rondreis door Europa om daar de boodschap te verkondigen dat problemen met de integratie van losse stukken software gemakkelijk zijn te voorkomen. Oracle bestrijkt het complete gamma van bedrijfsfuncties. Ellison: "De integratie wordt bij ons door de ontwikkelaars gedaan en niet door consultants. Dat is minder ingewikkeld en uiteindelijk ook goedkoper. Want het lijmen van software afkomstig van meerdere fabrikanten kost veel tijd en geld. Of het geheel uiteindelijk goed op elkaar is afgestemd, blijft de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever. Hij kan die niet afschuiven." Ellison verwacht dat steeds meer opdrachtgevers zullen inzien dat het op die manier niet werkt. Hij maakte een vergelijking met de productiviteitssofware voor de pc. "Vijftien jaar geleden gebruikte je een Wordperfect tekstverwerker, een spreadsheet van Lotus en een agendaprogramma van weer een andere fabrikant. Nu is alles Microsoft Office. En zo zal het ook met de bedrijfsapplicaties gaan." IBM met zijn 135.000 consultants zal het in zijn ogen dan ook moeilijk krijgen. Op gebied van bedrijfsapplicaties moet Oracle alleen SAP nog voor zich dulden. Maar Ellison liet er geen twijfel over bestaan dat dit snel gaat veranderen. SAP heeft volgens hem verzuimd tijdig het belang van Internet ontkennen. Hij sprak van een complete misser. Ook ten aanzien van ’customer relationschip management’-software zou SAP de boot volledig hebben gemist. Tenslotte kan SAP ook niet meer een complete oplossing bieden, aldus Ellison. Ook Peoplesoft zou aan dit euvel lijden. Ellison stond ook nog even stil bij het vertrek van zijn tweede man, Ray Lane. Veel van diens taken en verantwoordelijkheden waren al overgeheveld naar andere managers. Zijn eigen functie raakte steeds meer uitgehold. En op den duur bleef er niets meer over, aldus Ellison. Oracle wordt momenteel geleid door specialisten in plaats van door algemene managers. Dat verklaart waarom Lane er verstandig aan deed zijn biezen te pakken.   Freelance medewerker  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/11964). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.