Managed hosting door True

Shell verkoopt restbelang 12Move aan Tiscali

 

HAARLEM - De Europese tak van olieconcern Shell verkoopt zijn 40 procents-belang in de gratis internet service provider 12Move aan de Italiaanse isp Tiscali.

  Met de verkoop, die in contanten wordt betaald, is een bedrag gemoeid van zestien miljoen euro. Met de overname van het Shell-belang wordt Tiscali voor honderd procent eigenaar van 12Move. Eind januari 2000 sloot Shell een strategische alliantie met isp World Online voor de Europese exploitatie van 12Move. Het olieconcern ging er toen nog van uit dat e-commerce steeds belangrijker voor de onderneming zou worden. Maar met de terugval van internetgerelateerde activiteiten, is ook Shells interesse voor dit soort virtuele services danig bekoeld.   Isp 12Move startte al in 1999 en is inmiddels actief in Nederland, Duitsland en Denemarken. Behalve gratis toegang tot het internet, levert het ook diensten zoals nieuwsberichten en verkeersinformatie.   Marten Dijkstra  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/10290). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.