Managed hosting door True

Cisco koopt Telenor uit bij joint venture WG2

Beheeromgeving voor telecomnetwerken wordt onderdeel van Cisco's eigen beheerplatform

 

Cisco neemt Telenors aandeel in hun gezamenlijke onderneming Working Group Two (WG2) over. De cloud-gebaseerde beheeromgeving voor telefoniebedrijven die WG2 biedt, wordt onderdeel van Cisco's nieuwe Mobility Services Platform (MSP).

WG2 begon als project binnen Telenor, de Noorse operator die het in 2017 omvormde tot een joint venture met Cisco, geholpen door een externe investeerder. Vanaf die tijd had Telenor nog bijna 45 procent van W2G in handen. Cisco betaalt nu 150 miljoen dollar om dat belang over te nemen en daarmee volledige zeggenschap te verkrijgen. WG2 telt ruim negentig medewerkers.

Core network

Het platform van WG2 biedt operators de mogelijkheid om hun core network als webdienst te beheren vanuit de cloud. Veel van de functionaliteit maakt gebruik van api's om te verbinden met andere telecomsystemen. WG2 vormt een aanvulling op het Mobility Services Platform dat Cisco afgelopen februari aankondigde. Zo ontbrak aan laatstgenoemd platform nog een beheeromgeving voor abonneegegevens.

Met Cisco's MSP kunnen telecomaanbieders relatief snel nieuwe netwerkdiensten opzetten en beheren. Het gaat daarbij voornamelijk om iot-netwerken en de koppeling met 5G. Cisco verwacht dat de integratie van WG2 in zijn MSP de ontwikkeling en levering van geavanceerde iot-diensten versnelt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7544417). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet of things

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.