Managed hosting door True

KPN en Cegeka melden iot-mijlpalen

 

KPN levert samen met Cradlepoint een internet-of-things-oplossing aan Videojet. Daarmee kan de Amerikaanse industrieel printdienstverlener Videojet 24/7 klanten helpen aan bedrukking, codering en markering. Cegeka Nederland ziet een toenemende vraag naar iot-oplossingen en kondigt aan om op dit vlak samen te werken met ingenieursbureau Inventeers.

KPN en Cradlepoint

KPN IoT en Cradlepoint voorzien Videojet, leverancier in codeer- markeer en printoplossingen, voorzien van m2m (machine to machine)-connectiviteit van KPN IoT en de Cradlepoint IBR200 4G/5G routers voor draadloos wan, gecombineerd met zijn netwerkbeheeroplossing NetCloud Manager. Met de plug-and-play oplossing kan Videojet klanten aansluiten en duizenden printers op afstand beheren en monitoren. 

Volgens Videojet (onderdeel van het Amerikaanse Danaher) kennen industriële sectoren vaak wifi-onvriendelijke locaties en beperkende securitymaatregelen die een stabiele connectiviteit in de weg staan. Klanten uit deze sectoren vragen dan ook om een betere connectiviteit met hun productielijn. Het bedrijf verwacht nu door de gebundelde oplossing van KPN IoT en Cradlepoint de barrières te slechten en daardoor meer controle te krijgen over de mobiele connectiviteit. Dit maakt het beheer van duizenden printers op afstand eenvoudiger.

‘Deze oplossing zorgt ervoor dat wij 24/7 bedrukking, codering en markering aan onze klanten kunnen verzekeren. Dit is cruciaal voor branches waarin dit vereist wordt zoals in de voedingsindustrie, bouw, luchtvaart, automobielbranche en farmacie. Zonder de vereiste productidentificaties kan dit leiden tot dervingskosten of vertraging in massale projecten.’ licht Jean-Paul Cohen, commercial directeur Western Europa bij Videojet toe.

Cegeka en Inventeers

"De pilot betreft een iot-platform voor het beheer van binnenwater in Nederland "

Cegeka, op zijn beurt, laat weten in Nederland een samenwerking op iot-gebied aan te gaan met ingenieursbureau Inventeers. Het eerste project is gericht op het ontwikkelen van een iot-platform voor het beheer van binnenwater in Nederland en wordt naar verwachting in 2023 opgeleverd. Cegeka levert in de samenwerking datamanagementsoftware, integratietools en beheer; het Leidse ingenieursbureau brengt de benodigde elektronica en embedded software in.

'Wij zien een groeiende vraag naar iot-oplossingen gedreven door nieuwe technologie. Overheden, bedrijven en instellingen zien de mogelijkheden om met slimme data hun processen te verbeteren. Met Inventeers hebben we een partner gevonden die de nieuwste technologieën kent en weet toe te passen. Samen willen we end-to-end iot-oplossingen kunnen bieden aan onze klanten', stelt Rob van Kerpel, divisiedirecteur Cegeka Data Solutions.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7478396). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet of things

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.