Managed hosting door True

HPE neemt Athonet over om private 5G-diensten

 

Hewlett Packard Enterprise (HPE) breidt zijn dienstverlening op het gebied van private 5G-netwerken uit met de inlijving van Athonet. Deze Italiaanse onderneming biedt organisaties de mogelijkheid om zelf een 4G- of 5G-bedrijfsnetwerk op te tuigen en te beheren. Vooral partijen die actief zijn met industriële iot, robotica of beveiligingssystemen hebben hiervan profijt.

De software van Athonet wordt geïntegreerd in het telecomportfolio van HPE en later ook in de producten van dochterbedrijf Aruba. Via het edge-to-cloud-platform van HPE kunnen gebruikers van Athonet hun private 5G-netwerk en alle kosten centraal beheren.

Netwerkdekking

Volgens het techbedrijf gebruiken organisaties private 5G-netwerken voor verbetering van de netwerkdekking, betrouwbaarheid en mobiliteit, zelfs op uitgestrekte en afgelegen locaties waar connectiviteit niet vanzelfsprekend is. Vaak gaat het daarbij om een combinatie van wifi en 5G.

Athonet werd ruim vijftien jaar geleden opgericht en heeft 450 klanten in verschillende sectoren, zoals ziekenhuizen, (lucht)havens, nutsbedrijven en overheden. Ook aanbieders van mobiele telefonie staan op de klantenlijst. De overname is waarschijnlijk voor de zomer afgerond. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de autoriteiten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7474488). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet of things

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.