Managed hosting door True

Gentse Custo test pakjesbus met iot in Nederland

 

De Gentse startup Custo gaat bij wijze van proef ook in Nederland slimme geconnecteerde brievenbussen plaatsen. Op verschillende locaties komen er testbussen die concrete feedback moeten opleveren. Doel is eind dit jaar ook de NL markt te gaan bedienen.

De pakjesbus die via het internet of things (iot) is verbonden, voorkomt dat koeriers voor een gesloten deur komen te staan en hun spullen niet kunnen afleveren. Ook het risico op diefstal vermindert.

Met het ingebouwde display en een bijbehorende app faciliteert Custo 24/7 pakjesverkeer. Postpakketten kunnen worden achtergelaten zonder dat de ontvanger thuis hoeft te zijn. Dit bespaart veel onnodige kilometers. Custo ziet de slimme brievenbussen als een duurzaam antwoord op de vele lever- en retourproblemen rond e-commerce.

Volgens mede-oprichter en directeur Francis Delplanque voldoet Custo aan de Nederlandse regelgeving. In België voldoet het bedrijf aan het nieuwe wettelijk kader voor pakjesbussen zoals voorgesteld door Petra de Sutter, minister van Post.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7383997). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet of things

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.