Managed hosting door True

Kappa Data neemt Franse Exer over

 

De van oorsprong Belgische distributeur Kappa Data, gespecialiseerd in netwerk-, security- en iot-oplossingen, neemt zijn Franse branchegenoot Exer over. De naam Exer verdwijnt niet en Michel Grunspan, ceo van Exer, wordt aandeelhouder en directielid van Kappa Data.

Kappa Data is gevestigd in het Noord-Franse Lille, draait een omzet van bijna dertig miljoen euro en heeft zo’n dertig mensen op de loonlijst staan. Extreme Networks, Stormshield en F-Secure zitten in het portfolio. Het werd in 1986 opgericht en heeft een netwerk van ruim zeshonderd resellers en integratoren in Frankrijk uitgebouwd. 

Kappa Data, dat al vestigingen heeft in Nederland, Luxemburg en Polen, wil aan die internationalisering graag nog een hoofdstuk aanbreien. ‘Met deze overname krijgen we een ook sterke positie op de Franse markt, wat ons als distributeur interessanter maakt voor vendors en resellers’, zegt managing partner Chris Willems. ‘De groep streeft op termijn naar een omzet van honderd miljoen euro.’ 

Patrick Casteels, de andere managing partner van Kappa Data, ziet nog andere voordelen. ‘Onze toegevoegde waarde wordt de sterke schakel in ons verhaal’, zegt hij. ‘Exer heeft een sterke positie uitgebouwd in Frankrijk voor zijn vendors op een aantal domeinen, die ons in de Benelux toelaten nieuwe services uit te bouwen. Datzelfde geldt ook in de omgekeerde richting. Samen kunnen we in deze snel veranderende markt van cyberbeveiliging een unieke positie verwerven.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7277121). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.