Managed hosting door True

Wireless België en Techtenna koppelen netwerken

 

Wireless België en het Nederlandse Techtenna starten een strategische samenwerking. De twee lorawan-operatoren gaan hun netwerken en platformen aan elkaar koppelen. Wireless Things heeft een landelijk dekkend lorawan-netwerk. Techtenna is een lorawan-operator met connectiviteitsgarantie.

Wireless België werd opgericht in 2015 uit een community van telecom- en security-experts. Op hun netwerk zijn diverse klanten actief. Dit gaat van het volgen van bagagewagens op luchthavens tot het uitlezen van gegevens uit bijenkorven. Bij het bedrijf werken een vijftiental mensen.

Techtenna (goed voor een tiental werknemers) zegt dat zijn lorawan-netwerk een gegarandeerde binnen- en buitenontvangst biedt. Klanten met een iot-vraagstuk kunnen hiermee focussen op de juiste oplossing in plaats van de vraag of er connectiviteit is. Klanten van zijn onder meer Brabant Water, Gemeente Breda en Gemeente Tilburg.

Bart van der Aerschot, woordvoerder bij Wireless België, benadrukt dat de twee bedrijven apart van mekaar blijven bestaan. Van een overname of acquisitie is dus geen sprake. ‘Onze kernactiviteit is vooral het isp-gedeelte’, zegt hij. ‘Bij Techtenna is dat de draadloze connectiviteit. Op die manier vullen we mekaar dus goed aan. We kennen elkaar wel al langer dan vandaag. We zijn eerder al in Nederland actief geweest en hebben gateways in verschillende Nederlandse steden gezet, maar dat was zeker niet landelijk dekkend. Toen hebben we al met Techtenna samengewerkt. In de nieuwe structuur wordt dat allemaal geformaliseerd.’

Techtenna heeft ook al samenwerkingen lopen met specialisten in diverse marksegmenten, zoals Hygienecodeonline.nl (Horeca), Twindle.io (vastgoed) met Handpicked Agencies, verbruiksoverzicht.nl (tussenbemetering) met Solidform en Trak365.com (agrarische sector) met Bink Elektro, waarbij Techtenna en nu ook Wireless België de IoT diensten toevoegen aan een bestaand portfolio.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7217957). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet of things

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.