Managed hosting door True

F3 investeert in cobot-bouwer Olmia Robotics

 

Olmia Robotics heeft opnieuw een investeerder weten aan te trekken. Met de extra steun van F3 Capital - het bedrag is onbekend - wil de robotbouwer verder investeren in de commerciële slagkracht en product & technologieontwikkeling. In 2019 ontving het bedrijf uit Tiel een financiële injectie van Venvest Participaties.

Olmia is 'officieel' een systemintegrator van industriële automatiseringsoplossingen op basis van collaboratieve robottechnologie. Collaboratieve robots - of cobots - zijn een betaalbare, relatief kleine oplossing om processen te automatiseren en medewerkers te ondersteunen.  

Het bedrijf uit de Betuwestad is sinds de oprichting vijf jaar geleden flink gegroeid. Volgens Olmia is de cobotmarkt sterk in ontwikkeling en groeit die met zo'n veertig procent per jaar. F3 Capital is een investeringsmaatschappij die geld steekt in winstgevende Nederlandse midden- en kleinbedrijven met voldoende groeipotentieel. De investeerder ambieert meer te willen investeren in ondernemingen die actief zijn in de industriële automatiseringsmarkt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7194856). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet of things

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.