Managed hosting door True

KPN verglaast en 5G't haventerrein Moerdijk

 

Havengebied Moerdijk

Havenbedrijf Moerdijk (Port of Moerdijk) en KPN bouwen aan een zakelijk glasvezel- en 5G-netwerk. Binnen nu en een aantal jaren is het haven- en industrieterrein Moerdijk, inclusief het aan te leggen Logistiek en Industrial Park, voorzien van een nieuwe mobiele- en glasvezelinfrastructuur. Volgens KPN is het een primeur dat een heel gebied zowel glasvezel als 5G kent.

Port of Moerdijk is de vierde en meest inlands gelegen zeehaven van Nederland. Het haven- en industrieterrein in Moerdijk had al een glasvezelnetwerk voor kantoren. KPN gaat dit nu uitbreiden en aanleggen in het nog te ontwikkelen Logistiek- en Industrial Park. Daarnaast plaatst het telecomconcern mobiele masten voor een 5G-netwerk. Beide partijen zijn een twintigjarige samenwerkingsovereenkomst aangegaan.

Volgens het Havenbedrijf Moerdijk ontstaan er door deze investering in de infrastructuur voor mobiel telecom- en dataverkeer nieuwe digitale mogelijkheden voor de bedrijven die van dit netwerk gebruik maken. Denk aan toepassingen zoals autonoom rijdende voertuigen (agv: automated guided vehicle), autonome robots, augmented reality-oplossingen en drone-inspecties. De investering is bovendien noodzakelijk omdat het cameranetwerk op het haven- en industrieterrein wordt vernieuwd en voorzien van slimme camerabeveiliging. Hiervoor is uitbreiding van het glasvezelnetwerk noodzakelijk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7186345). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.