Managed hosting door True

Simac neemt meerderheid in Phi Data

 

deal handen schudden overeenkomst contract

Ict-dienstverlener Simac uit Veldhoven neemt een meerderheidsbelang in het Belgische it-bedrijf Phi Data. De Brabanders nemen 70 procent van de aandelen over. Phi Data blijft als zelfstandige werkmaatschappij binnen Simac opereren. Simac hoopt met de logistieke oplossingen van Phi Data verder te kunnen groeien in België en Luxemburg.

Met hulp van Simac kan Phi Data ook de markt in Nederland en Tsjechië openen, zo verwacht men. Overigens had het Belgische bedrijf tot 2010 een eigen vestiging in Woerden, maar die ging in 2010 failliet.

Phi Data richt zich op het optimaliseren van logistieke stromen, het volgen van materiële activa en de efficiëntieverbetering van de betrokken medewerkers. Denk aan tracking & tracing alsmede aan internet of things (iot)-oplossingen. Klanten willen steeds meer inzicht hebben in de logistieke ketens.

Eric van Schagen, algemeen directeur Simac, verwacht dat deze markt de komende jaren sterk gaat groeien. 'We hebben binnen Simac al stappen gezet op dit vlak. Door deze overname halen we veel ervaring en referenties binnenboord.' Phi Data bedient met 35 medewerkers zo'n tweeduizend klanten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Wemmel (bij Brussel). Verder zijn er vestigingen in het Waalse Bergen en in Rodange (Luxemburg). Simac telt 1.400 werknemers; de hoofdzetel staat in Veldhoven. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7112102). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.