Managed hosting door True

Iot moet containerbranden voorkomen

Reaal en Gemba IoT starten pilot

 

Afval- en containerbranden veroorzaken jaarlijks voor twintig miljoen euro schade. Vooral niet goed afgesloten containers met brandbaar materiaal die tegen een bedrijfspand aan staan, zijn berucht. In samenwerking met Gemba IoT is Reaal nu een pilot gestart, waarbij sensoren de containers monitoren op onder andere temperatuur.

Gemba IoT ontwikkelde voor de verzekeraar een systeem waarbij containers worden uitgerust met sensoren. Deze sensoren monitoren een container op drie essentiële aspecten: locatie (staat de container op de juiste plek?), temperatuur (vindt er een temperatuurstijging plaats?) en klepstand (is de container afgesloten?). Registeren de sensoren een afwijking, dan volgt er een melding via de telefoon.

Ernst van Donselaar, projectmanager bij Reaal, legt uit dat veel ondernemers slachtoffer worden van een containerbrand, waarbij de jaarlijkse schade landelijk op twintig miljoen euro wordt geschat. ‘In sommige gevallen gaat de betrokken verzekeraar niet over tot uitkering, omdat een container te dicht bij het bedrijfspand is geplaatst. Dit was voor ons de aanleiding om te kijken hoe we ondernemers kunnen helpen om branden te voorkomen.’

Na uitgebreide testen zijn Reaal en Gemba IoT nu een pilot gestart bij de ijsbaan van Haarlem. Daar zijn de eerste containers, een van kunststof en een van metaal, voorzien van de sensoren. Als de pilot succesvol blijkt, zal deze verder worden uitgebreid. Van Donselaar voegt eraan toe dat er al interesse is getoond vanuit ondernemers, containerbedrijven en andere verzekeraars. ‘Het zou erg mooi zijn als andere partijen bij dit project aansluiten en we gezamenlijk containerbranden kunnen voorkomen.’

Zelfstandig

Gemba Iot vormde tot 1 april vorig jaar de innovatieve afdeling van Gemba Service uit Wormer. Vanaf die datum ging het zelfstandig door en afficheerde het zich als een expert op het gebied van industriële internet of things (iot). Op dezelfde datum fuseerde het bovendien met Appedemic, een specialist op het gebied van mobiele-app-ontwikkeling.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6877940). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.