Managed hosting door True

KPN werkt aan autonome watertaxi in Rotterdam

 

KPN start in samenwerking met diverse partners een pilot om binnen een aantal jaar een zelfvarende watertaxi op de Rotterdamse Maas te realiseren. De watertaxi is uitgerust met kunstmatige intelligentie (ai) en internet of things (IoT) om zo data over de manoeuvres van het voertuig te verzamelen. Met deze inzichten verwacht het telecombedrijf het watervoertuig autonoom te maken.

De KPN-watertaxi is uitgerust met technologie om alle manoeuvres die het voertuig op routes op de Nieuwe Maas maakt over een langere periode te registreren en analyseren. Deze technlogie wil KPN inzetten om het watervoertuig over enkele jaren volledig autonoom te laten varen op deze trajecten. Dit moet het vervoer over het water in Rotterdam veiliger maken.

KPN werkt samen met verschillende partners aan de autonome watertaxi. Het gaat onder meer om de gemeente Rotterdam, Spring Holding (eigenaar van de Watertaxi Rotterdam) en Captain AI, een startup die software ontwikkelt om veilig en autonoom varen mogelijk te maken.

De watertaxi is operationeel voor passagiers. Hij werd gedoopt door Judith Bokhove, de Rotterdamse wethouder Jeugd, Mobiliteit en Taal en Carolien Nijhuis, directeur Internet of Things bij KPN, in het bijzijn van partners Daan van der Have namens Watertaxi Rotterdam en Vincent Wegener namens Captain AI.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6637407). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.