Managed hosting door True

Qualcomm gaat samenwerken met Bosch

 

5G

Halfgeleiderfabrikant Qualcomm gaat samenwerken met de Bosch Groep op gebied van onderzoek en ontwikkeling. De Amerikanen brengen daarbij hun kennis van 5G in, terwijl de Duitsers hun ervaring in industriële automatisering toevoegen.

Dit heeft Qualcomm-topman Cristiano Amori vanmorgen tijdens het Mobile World Congress (MWC) laten weten. Een van de samenwerkingsprojecten heeft betrekking op de zogenoemde 'kanaalmetingen'. Amori: 'Maar dit is nog slechts het begin. Onze samenwerking wordt stap voor stap uitgebreid.'

Verwacht wordt dat 5G vooral in de industrie betekenis krijgt, 5G maakt het mogelijk enorme aantallen apparaten te verbinden. Het Internet of Things (IoT) krijgt er volgens de partijen vleugels door. Qualcomm ziet een massale uitrol van draadloze netwerk basisstations, de zogenoemde 'small cells'. De uses cases beperkingen zich niet tot de 'muren van ondernemingen' maar breiden zich uit tot hele industriële 'sites'. Amori zei dat 5G zeer grote mogelijkheden biedt. De vierde industriële revolutie ligt voor de deur. 'Voor Qualcomm liggen de beste jaren in het verschiet', aldus Amori.   

Meerdere virtuele netwerken

Hij ziet wifi en 5G naast elkaar bestaan als het om het industriële Internet of Things gaat. '5G gaat wifi niet vervangen. Maar deze nieuwe netwerktechniek biedt meer mogelijkheden dan wifi. Zo biedt 5G een hogere betrouwbaarheid. Een ander groot voordeel van 5G is de mogelijkheid tot network slicing. Dit betekent dat één fysiek netwerk in verschillende plakken wordt gesneden. Zo ontstaan meerdere virtuele netwerken die verschillende soorten gebruik ondersteunen. Per use case kan een verschillend serviceniveau worden geboden', besluit de topman. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6613132). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.