Managed hosting door True

Nederlandse M2mblue in handen van Wireless Logic

 

Connected car

Het Engelse Wireless Logic Group neemt M2mblue voor een onbekend bedrag over. Dat bedrijf uit Enschede levert machine to machine- en internet of things-diensten. Met de overname krijgt Wireless Logic toegang tot verticale markten, waaronder de auto-industrie en reissector, en kan het zijn aanwezigheid in de Europese markt versterken.

M2mblue, opgericht in 2015, voorziet logistieke bedrijven en de reissector van internetdiensten die gebruikmaken van mobiele-, satelliet- en landverbindingen. Het spreekt over cruiseschepen, waar het data aan de passagiers biedt, of internet of things-applicaties voor de voertuigen. Daarnaast levert het diensten aan jachtschepen, omroepen en spoorwegen.

‘Met de overname van M2mblue kunnen we onze connectiviteitsoplossingen in Europa, en daarbuiten, verbeteren’, vertelt Wireless Logic-topman Oliver Tucker. ‘We krijgen toegang tot een aantal verticale markten waarbij het datagebruik zeer hoog ligt.’

Wireless Logic Group is opgericht in 1999 door Tucker en Philip Cole. Het bedrijf wordt sinds juni 2018 medegefinancierd door de Engelse investeerder Montagu Private Equity. De organisatie beschikt naast het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk over vestigingen in Denemarken, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Via de overname van M2mblue krijgt het nu ook een kantoor in Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6603828). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.