Managed hosting door True

Blackberry onthult beheerplatform voor beveiligd IoT

 

Technologiebedrijf Blackberry komt aan het eind van 2018 met een cloudplatform waarmee bedrijven beveiligde IoT-toepassingen kunnen ontwikkelen, beheren en beschikbaar stellen aan de eindgebruiker. Het platform genaamd Spark is woensdag 12 september onthuld tijdens de Blackberry Security Summit in Londen.

Volgens de fabrikant wordt Spark het enige platform, dat vanaf de kern van het besturingssysteem tot in het fysieke IoT-apparaat rekening houdt met de beveiliging van de verbinding én de data eroverheen. Toepassingen die via het platform beschikbaar komen, kunnen daardoor voldoen aan strikte certificeringseisen, zoals die gelden in bepaalde industriesectoren.

Open platform

Gebruikers van Spark, zoals autofabrikanten en ziekenhuizen, kunnen het cloudplatform ook inzetten voor hun reeds bestaande IoT-toepassingen. Het platform heeft volgens Blackberry een open karakter, waardoor oplossingen van derde partijen eenvoudig zijn te integreren. Dit geldt bijvoorbeeld voor producten van AWS, Baidu, Google, Microsoft, Nvidia, Qualcomm en Samsung.

Spark is een zogeheten communications platform as a service (CPaaS). Het biedt onder meer end-to-end dataversleuteling, maakt realtime chat-, voice en videogesprekken mogelijk en faciliteert peer-to-peer data streams. Het kan bijvoorbeeld worden ingezet voor patiëntwaarschuwingssystemen in ziekenhuizen, beveiligde toegang tot vertrouwelijke bedrijfsinformatie door virtuele assistenten, zoals Alexa, en voor versleutelde communicatie tussen connected auto’s en verkeersinfrastructuur.

IoT-beveiliging

De beveiliging van IoT-producten laat over het algemeen te wensen over. In de strijd om marktaandeel ontwikkelen fabrikanten liever zo snel mogelijk toepassingen dan dat ze wachten op standaardisatie en beveiligingsafspraken.

Blackberry legt zich tegenwoordig toe op de beveiliging en het beheer van IoT-apparaten. Het Canadese bedrijf ontwikkelde hiervoor Blackberry Secure, een end-to-end beveiligingsomgeving voor communicatie van en samenwerking tussen IoT-producten en gecertificeerde ingebedde systemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6452866). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.