Managed hosting door True

Veel lof voor Wunderbar-IoT na overname Relayr

Maker middlewareplatform voor 300 miljoen dollar ingelijfd door Munich RE

 

Succes

De Duitse IoT-startup Relayr, die 4 september 2018 is overgenomen door Munich RE, krijgt veel lof. Het bedrijf dat in 2013 is opgericht, groeide in ongeveer vijf jaar tijd naar een organisatie die driehonderd miljoen dollar waard is. Startupbootcamp Amsterdam roemt het bedrijf als internet of things (IoT)-pionier.

Het bedrijf wordt onderdeel van Munich RE, maar blijft onder de vleugels van die nieuwe eigenaar zelfstandig opereren. Via dit verzekeringsconcern voor de Duitse industrie krijgt Relayr toegang tot een aantal grote industriële klanten. Startupbootcamp Amsterdam, dat verbonden is aan een globaal netwerk van startups, roemt zijn alumnus Relayr in een persbericht.

Volgens de Amsterdamse start-up-accelerator was Relayr bij de oprichting in 2013 één van de absolute pioniers op het gebied van IoT-oplossingen. ‘Aan het eind van 2013 namen zij succesvol deel aan het Startupbootcamp NFC accelerator-programma in Amsterdam (..) Terwijl de focus op IoT voor de industriële sector werd behouden, is Relayr in korte tijd uitgegroeid tot toonaangevende IoT-oplossing en een van de meest veelbelovende bedrijven uit het portfolio van Startupbootcamp dat inmiddels bestaat uit meer dan zeshonderd startups en scale-ups.’

Patrick de Zeeuw, ceo en co-founder van Startupbootcamp: 'Het succes van Relayr heeft grotendeels te maken met de visie, strategie en ‘execution power’ van het team. Toen we ze voor het eerst ontmoetten in 2013 waren we onder de indruk van de ervaring die zij al hadden opgedaan als ondernemers. Daarnaast hadden sommige teamleden een sterke achtergrond in de corporate techindustrie en leidinggevende posities bij Cisco. Tijdens het Startupbootcamp programma hebben wij ze geholpen om hun visie en strategie verder te ontwikkelen en de eerste product in de markt te zetten. Hoewel we niet konden voorspellen dat Relayr zo snel zou groeien in zo een korte periode, zagen wij vanaf het eerste startschot de enorme potentie en werden wij een van de eerste investeringspartners.'

'We zijn Startupbootcamp dankbaar voor het geloof in ons. Het is belangrijk voor ons geweest om in contact te komen met de mentoren, hun feedback te krijgen, om gebruik te maken van het uitgebreide netwerk, de pitch-trainingen te volgen en onze business daadwerkelijk te accelereren. Zonder hun was dit nooit gebeurd,' aldus Jackson Bond, co-founder van Relayr.

Computable kreeg het bedrijf in 2015 op de radar. Toen won het CODE_n15, een startupwedstrijd tijdens ict-beurs CeBIT in Hannover.

De maker van het product Wunderbar, waarmee software-ontwikkelaars IoT-toepassingen kunnen bouwen won toen een cheque van dertigduizend euro. Aan de finale namen destijds vijftig startups uit zeventien landen deel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6450565). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.