Managed hosting door True

IoT-satellieten Hiber krijgen Noors grondstation

 

Lancering

ESA-lancering (archief).

Netwerkleverancier van een eigen IoT-communicatienetwerk via satellietverbindingen Hiber kondigt een samenwerking aan met het Noorse Ksat. Die partij helpt de Delftse startup met het opzetten van een tweede grondstation voor communicatie met satellieten voor verbindingen met IoT-apparatuur. Naast een grondstation in Delft krijgt het bedrijf een tweede grondstation dichtbij de Noordpool.

Ksat help de Delftse startup met de ontwikkeling van een grondstation voor het zogenoemde Low Power Global Area Network (LPGAN). Dat Hiberband-netwerk is een communicatienetwerk voor IoT-apparatuur dat via een satelliet kan communiceren. Het gaat om IoT-apparatuur die zonder wifi en met beperkte voeding (accu in plaats van stroomnet) kan communiceren.

Het nieuwe grondstationsnetwerk start met een redundant netwerk met twee stations. Naast het station bovenop Hiber's onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Delft komt er één in Svalbard in Noorwegen. De grondstations gebruiken gemotoriseerde 4,5m Cobham S-band antennes, die de databerichten zullen ontvangen van de satellieten van Hiber. Beide stations hebben ook UHF-VHF-antennes voor telemetrie, tracking en command systemen (tt&c) en zijn verbonden met Hiber’s controlecentrum in Delft.

Volgens beide partijen zijn de antennesystemen robuust gebouwd en moeten ze zeker tien jaar meegaan. Het Svalbard grondstation van Ksat ligt op 78 graden noorderbreedte. Dat is dichtbij de Noordpool en moet de contacttijd voor communicatie met de Hiber-satellieten, die in een polaire baan vliegen, optimaliseren. De satellieten zullen ongeveer veertien keer per dag het station passeren en dat zorgt volgens de bedrijven voor extra downloadcapaciteit.

LPGAN

In augustus en september 2018 gaan twee satellieten van Hiber de lucht in waarmee het bedrijf  een zogenoemd Low Power Global Area Network (LPGAN) kan opzetten. Daarmee kunnen apparaten communiceren via satelliet, dus zonder een wifi-verbinding en aansluiting op het elektriciteitsnet. Het is bijvoorbeeld bedoelt voor apparatuur in afgelegen gebieden zoals woestijnen.

Hiber is in 2016 opgericht. Het bedrijf, dat eerder Magnitude Space heette, nam in 2017 deel aan het Computable Future Lab.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6429072). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.