Managed hosting door True

Wereldwijde gebruikersorganisatie voor IoT van start

 

internet of things

Bijna twintig industriële ondernemingen, waaronder Rittal en Siemens, maken deel uit van de nieuw opgerichte wereldwijde gebruikersorganisatie 'Mindsphere World' voor het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem Mindsphere.

Mindsphere is een open besturingssysteem voor het IoT dat door de ontwikkelaars zelf omschreven wordt als een ‘Zwitsers zakmes’. Op het platform wordt alle verzamelde data bij elkaar gebracht om verder geanalyseerd te worden, bijvoorbeeld via apps. Op die manier moeten snel nieuwe patronen en inzichten duidelijk worden.

Het doel van Mindsphere World is om het ecosysteem rond Mindsphere over de hele wereld uit te breiden. De vereniging zal de individuele leden ondersteunen bij de ontwikkeling en optimalisatie van IoT-systemen die van het besturingssyteem gebruikmaken en bij het ontsluiten van nieuwe markten in de digitale economie.

De open structuur van Mindsphere maakt het gemakkelijker om onafhankelijk van de fabrikant machines en installaties te integreren en apps te ontwikkelen. Via Mindsphere World kunnen leden met andere gebruikers bespreken hoe baanbrekende technologie de economie in het algemeen kan veranderen en welke zakelijke mogelijkheden daaruit voor IoT-gebaseerde systemen kunnen voortvloeien. Ook de ontwikkeling van normen voor het opbouwen van een wereldwijd ecosysteem is van belang. Daarom zullen de leden gezamenlijk aanbevelingen voor dergelijke normen uitwerken. Bovendien zal de interoperabiliteit tussen verschillende systemen op basis van Mindsphere worden vergemakkelijkt.

‘Met een community van industriële en it-ondernemingen van elke grootte en branche en ook start-ups willen wij over de hele wereld een ecosysteem op basis van Mindsphere realiseren en stimuleren’, zegt Jan Mrosik, ceo van Mindsphere World en ceo van de Siemens Digital Factory-divisie. ‘Hiertoe bundelen de leden van de vereniging - in eerste instantie in Duitsland en later ook op internationaal niveau - hun krachten in de Mindsphere World.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6313480). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.